7 de nov. 2011

COMUNICAT @iaioflautas en solidaritat amb el poble grec #joroñaquejoroña #iaioflautas


Vam lluitar i aconseguir una vida millor pels nostres fills i filles


COMUNICAT @iaioflautas en solidaritat amb el poble grec #joroñaquejoroña #iaioflautas

Dilluns 7 de novembre de 2011

El moviment dels Iaioflautas s’estén. En els darrers dies hem participat en l’ocupació del CAP Marina de l’Hospitalet per evitar el seu tancament (#CAPMarina) i a Girona vam ocupar la seu del Departament de Salut (#OpPebrots). Cada cop som més, amb més raons i més convicció que és urgent i necessari un canvi, que està en les nostres mans. Hem estat presents des del principi, frec a frec amb altres generacions durant tots aquests mesos, a l’Estat espanyol, però també al moviment Occupy dels EUA, així com a Portugal i a Grècia, entre d’altres indrets, perquè l’agressió contra la democràcia i els drets de ciutadania és mundial.

Ara tenim un nom, @IAIOFLAUTAS, que ens ha visibilitzat. Som de la generació que va lluitar i aconseguir una vida millor per als seus fills i filles. Hem estat a tota la resposta social que s’ha anat donant contra les polítiques d’”austeritat” que ens estan imposant els banquers i els seus polítics còmplices, i que encobreix una brutal acceleració de l’acumulació de riquesa en mans d’uns pocs i la destrucció dels drets de ciutadania conquerits amb tant d’esforç. Per continuar i intensificar aquesta resposta, fem una crida als IAIOFLAUTAS a continuar impulsant accions en defensa dels nostres

drets, i a participar en una Assemblea dimarts 15 de novembre a l’Ateneu Roig (C/ Ciudad Real 25 a Barcelona) per continuar la lluita.

Avui, 7 de novembre, amb l’acció #joroñaquejoroña volem mostrar la nostra solidaritat amb el poble grec. Grècia, com Portugal, ha estat no només amenaçada, com Espanya, per seguir polítiques de destrucció de l’Estat de Benestar, sinó intervinguda per FMI, BCE i UE (troika), que dicten directament la política. El resultat és un desastre amb baixades de salaris i pensions, atur massiu, condicions sanitàries que han fet retornar la malària., etc. Aquesta intervenció ha provocat la caiguda en un 25% del seu PIB, l’equivalent a l’efecte a l’economia grega dels dos primers anys de la I Guerra Mundial. El nou “pla de rescat” que vol aplicar la UE implica més austeritat, és a dir, més patiment. Quan es va plantejar la possibilitat fa uns dies de consultar democràticament el poble grec què en pensava, la pressió va ser brutal, fins que es va abandonar la idea. Cada vegada queda més clar que la democràcia és incompatible amb els mercats financers, que tenen segrestada la sobirania popular als nostres pobles.

PERQUÈ NO ÉS CERT QUE NO ENS PORTIN PEL MATEIX CAMÍ, PERQUÈ ESTEM EN EL MATEIX VAIXELL, TOTES SOM GRÈCIA

Fem aquest acte solidari denunciant el paper de l’agència de qualificació de riscos Fitch en l’especulació amb el deute públic. Juntament amb Moody’s i Standard & Poor’s, l’activitat de totes tres és un clar oligopoli. La seva activitat se centra en avaluar els riscos existents per als inversors que vulguin finançar entitats públiques i privades, des dels Estats fins a la banca, i emeten dictàmens suposadament independents amb aquesta finalitat. Si les agències rebaixen la qualificació d’un Estat, aquest es veu obligat a oferir més interessos als inversors per col·locar les emissions de deute i poder finançar les polítiques públiques. Les tres agències tenen un enorme poder per alterar els preus en el mercat del deute, mitjançant els seus informes. Aquestes agències de qualificació de riscos són les mateixes que, fins al mateix moment d’esclatar la crisi, donaven la màxima qualificació a les hipoteques escombraria i als seus productes derivats. El problema rau en l’opacitat de les seves operacions, ja que incorren en més d’un conflicte d’interessos per preservar els seus beneficis.

LES NOSTRES VIDES O ELS SEUS BENEFICIS!



Informació relacionada:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada