24 de nov. 2011

Mor la soprano Montserrat Figueras, creadora de la Capella Reial de Catalunya










Tenia 63 anys d'edat i, juntament amb el seu marit, Jordi Savall, van ser escollits l'any 2008 "artistes per la pau" per la Unesco

Diari de Girona

La soprano catalana Montserrat Figueras, especialitzada en música antiga i una de les creadores del cor La Capella Reial de Catalunya, va morir ahir a Bellaterra, segons va confirmar la Fundació Centre Internacional de Música Antiga (CIM). La cantant, de 63 anys, havia nascut a Barcelona en una família de melòmans, i estava casada amb el violagambista i director d'orquestra Jordi Savall, president del CIM, amb el qual va participar en tots els seus projectes musicals.

Des de molt jove, Montserrat Figueras va començar a estudiar cant i teatre i de seguida es va unir al grup de música antiga Ars Musicae de Barcelona, on cantaria les obres dels grans polifonistes espanyols del segle XVI, i on coneixeria a qui seria el seu marit durant més de 40 anys.

Va rebre, entre d'altres premis, el Grand Prix de la Nouvelle Académie du Disque i el Grand Prix de l'Académie Charles Cros. Des del 2003 era dama de l'Ordre de les Arts i les Lletres.

També va participar activament en CIM, una fundació dedicada a la difusió, documentació, catalogació i docència de música antiga a la qual va estar vinculada durant tota la seva vida, i que és un referent internacional per la revaloració de la música antiga interpretada amb instruments d'època.

Savall i Figueras van ser elegits el 2008 com a "artistes per la pau" per la Unesco i van ser els creadors del segell discogràfic Alia Vox, que es dedica en especial a l'edició de música antiga.



per més informació:

Montserrat Figueras i Garcia - Viquipèdia
Jordi Savall · Alia Vox

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada